BOXTEL - Jan Verhoeven is afgelopen zaterdag 27 oktober overleden...
Jan Verhoeven was 33 jaar hoofdorganist van de St. Petrusbasiliek.

Onlangs nog is Jan Verhoeven door burgemeester Van Brummen benoemd tot ‘Kei van een Boxtelaar’. Op dat moment was al bekend dat Jan Verhoeven ernstig ziek was.

Jan Verhoeven was 33 jaar hoofdorganist van de St. Petrusbasiliek en sinds een paar jaar ook van de Heilig Hartkerk. Daarnaast was hij nog vervangend organist van de Protestantse Kerk. Hij had de leiding en was verantwoordelijk voor zijn eigen orgelspel en dat van anderen. Ook maakt hij een rooster voor de organisten, zodat er bij alle diensten een organist het orgel kon bespelen. Ook in vakantietijd. Tevens leidde hij jonge mensen op tot organist en was hij adviseur bij de restauratie van het Smitsorgel in de St.Petrusbasiliek en het nieuwe orgel in de Protestantse kerk. Zijn vele verdiensten waren dan ook terug te vinden bij de restauratie van het Smitsorgel en de algehele zorg voor de bespeelbaarheid van het orgel. Van 1980-1990 was Jan Verhoeven bestuurslid van de Stichting Kerkconcerten Boxtel.

Donderdagmiddag 1 november 16.00 uur, vindt een kerkdienst plaats in de St. Petrusbasiliek. Vrijdagmiddag 2 november 13.30 uur is er een afscheidsdienst in het crematorium te Beuningen.

Bron: De Weekkrant; 29 oktober 2012
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/oktober/29/jan_verhoeven_overleden