VIJFHUIZEN - Voor veertig jaar trouwe inzet voor de kerkmuziek in ons land is aan organist Ad Jacobs de eremedaille in goud van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging toegekend.

Pastor Fons Litjens speldde de compleet verraste musicus de hoge onderscheiding onder luid applaus op de revers tijdens de kerkdienst afgelopen zondag. Ad begeleidt zowel het dameskoor als het gemengd koor en speciaal voor hem waren beide zanggroepen tot één groot koor getransformeerd. En ondanks dat alle koorleden al heel lang van te voren de reden ervan wisten, had niemand z'n mond voorbij gepraat.

Pastor Litjens complimenteerde Ad Jacobs, voor zijn honkvastheid, toewijding en verrassende melodieën. "Tien jaar Breda, 13 jaar Buitenkaag, 15 jaar Hoofddorp en inmiddels twee jaar hier, overal bleef je lang op dezelfde plek'', gaf pastor Litjens hem de stille wenk toch vooral nog lang in Vijfhuizen te blijven.

Voor iemand die gewend uit het zicht van iedereen zijn orgelklanken uit te strooien was het duidelijk even wennen zo pontificaal voor in de kerk in het zonnetje gezet te worden. Ad Jacobs pakte de hint goed op. "Ik heb het in Vijfhuizen ontzettend naar mijn zin en hoop hier de zestig jaar vol te maken'', zei hij onder instemmend geknik.

Bron: Hoofddorpse Courant; 14 mei 2012
http://www.hoofddorpsecourant.nl/lokaal/eremedaille_in_goud_voor_organist_ad_jacobs_27550278.html