OOSTWESTORGEL

Zeven musici uit vijf landen, en twee orgels in de hoofdrol

15 juni 2012, 20:15 uur

Oostzijderkerk / Westzijderkerk, Zaandam


Het centrum van Zaandam heeft twee kerken op een steenworp van elkaar, met orgels die gezien en gehoord mogen worden: de Oostzijderkerk en de Westzijderkerk aan weerskanten van de Zaan. In OostWestOrgel zijn beide orgels te horen in onalledaagse combinaties:aan de Oostzijde met Indiase tabla (slagwerk), Arabische ney (fluit) en ud (luit), en aan de Westzijde met drums, elektrische gitaar en trompet.

Jurriaan Berger is jazzpianist van oorsprong, maar kan en doet veel meer dan dat. Zo schreef hij nieuwe kerkmuziek op bestaande liedteksten voor de serie Kerkmuziek in de Nederlanden, in opdracht van de IKON en was hij stadscomponist voor de gemeente Zaanstad. Voor OostWestOrgel heeft Berger, voor een unieke combinatie van instrumenten, bestaande muziek (van over de hele wereld) bewerkt en nieuwe stukken geschreven. De spil in dit concert is organist Jacob Lekkerkerker, die zichzelf als ‘danser op het orgel’ omschrijft. Daarnaast doen zes musici mee, die internationale toppers zijn op hun instrument én verder kunnen kijken dan hun eigen muzikale traditie:

Niti Ranjan Biswas, tabla
Kamal Hors, ud
Sattar al-Saadi, ney & percussie
Mark Tuinstra, gitaar
Mark Nieuwenhuis, trompet & elektronica
Marcos Baggiani, drums

Het concert begint om 20:15 uur in de Oostzijderkerk, en gaat na een korte looppauze verder in de Westzijderkerk. Het is dus één concert op twee locaties achter elkaar.

Een feest voor nieuwsgierige muziekliefhebbers!

Kaarten: €12,50 (voorverkoop via Zaantheater) / € 15 (aan de deur)

Locaties:

Oostzijderkerk, Zuiddijk 1, Zaandam

Westzijderkerk, Westzijde 75, Zaandam

Meer informatie: www.oostwestorgel.nl