RIJSBERGEN (RKnieuws.net) - Op zondag 18 maart 2012 zal voor de 6e keer het Nationale Kinderkorenfestival georganiseerd worden. De 5e editie van dit festival werd in tegenstelling tot de voorgaande edities in de St. Bavokerk van Rijsbergen gehouden. Dit was door de deelnemende koren en door de organisatie erg goed bevallen. Het komende kinderkorenfestival zal daarom wederom in de St. Bavokerk gehouden worden. Het thema voor deze dag luidt: Laat je horen
De dag begint met een gezinsviering in de St. Bavokerk, waarbij de muziek wordt verzorgd door een gemengd kinder-, tiener- en zangkoor. Na de gezinsviering zal de competitie van start gaan. Ieder deelnemend kinderkoor zal drie liederen zingen: één inzinglied, één door het koor zelf gekozen lied en één van de verplichte liederen. Een deskundige jury beoordeelt het resultaat en zal aan het einde van de dag de winnaar bekend maken.

De competitie staat open voor alle liturgische kinderkoren van Nederland. Competitie. De deelnemende kinderkoren strijden voor de titel Nationaal Kampioen Kinderkoren. Zij zullen door een vakkundige jury worden beoordeeld op onder andere bruikbaarheid van de liederen in de liturgie en zangkwaliteit. Daarnaast wordt de uitstraling en presentatie van het koor meegenomen in de eindbeoordeling. Met de uitstraling kan een koor bijvoorbeeld laten zien dat het met plezier zingt. Presentatiemogelijkheden zijn bijvoorbeeld kledingkeuze, wisselende opstelling of beweging. Ook zingt elk koor een lied uit de bundel "aangeboden liederen voor kinderkoren" dat door de organisatie verstrekt wordt.

Bron: RKnieuws; Bisdom Rotterdam; 15 maart 2012
http://www.rorate.nl/nieuws/nws.php?id=70500