RHENEN - Op 12 februari vond voor de eerste maal het korenfestival ‘Laat je stem horen’, georganiseerd door de NSGV Utrecht, plaats. Maar liefst acht koren, afkomstig uit het gehele bisdom, kwamen naar de sfeervolle Gedachteniskerk in Rhenen om te zingen en naar elkaar te luisteren.
De dag werd geopend door Marijke van der Ouderaa, die de 270 (!) zingende aanwezigen enthousiast opwarmde en met hen inzong. Vervolgens zongen de deelnemende koren elk een programma van 15 minuten. Opvallend was de veelzijdigheid van het repertoire van de koren die zich hadden aangemeld: zowel motetten uit de renaissance als swingende gospelmuziek waren te beluisteren.
Deze veelzijdigheid was ook terug te vinden in de uitslag van de competitie. Op de derde plaats eindigde ‘Capella Sint Jan’ uit Zutphen onder leiding van Jean van Cleef met werk van Willaert en Vittoria. De tweede plaats werd veroverd door ‘Rubato’ uit Apeldoorn onder leiding van Corné de Haan (Bruckner, Haydn) en winnaar werd het koor ‘In Between’ uit Goor, onder leiding van Astrid Krause, met werken van Chilcott, Alexander en Dauermann.
De NSGV Utrecht kijkt met veel plezier terug op dit geslaagde korenfestival. Van de deelnemende koren hebben we veel positieve geluiden mogen horen. Wij verheugen ons nu al op een vervolg!

Bron: NSGV in het Aartsbisdom Utrecht; Nieuwsflits Februari 2012