Organist Peter Rijs bespeelt zondag het gerestaureerde orgel.
LIMMEN - Het gerestaureerde orgel van de Corneliuskerk te Limmen wordt zondag 12 februari om 14.00 uur feestelijk ingespeeld. Medewerking verlenen naast organist Peter Rijs het Liturgisch koor, Corneliuskoor en Lianne Pirovano (sopraan).

Het programma bestaat uit werken van onder andere Andriessen, Vierne, Reger , Franck en Planyavsky met na de pauze een aantal religieuze werken voor koor en orgel. De toegang is gratis.

Onlangs is de restauratie voltooid van het Cornelius-orgel. De 960 pijpen zijn geheel schoon gemaakt en geïntoneerd. Alle membranen zijn vernieuwd de blaasbalg opnieuw beleerd en de windvoorziening is weer helemaal op orde. Het klankkarakter van het orgel is verder behouden gebleven al klinkt het instrument helderder dan voor de restauratie. Dit komt omdat er een betere balans is ontstaan tussen de verschillende registers, deze zijn beter op elkaar opgestemd. Er zijn overigens geen registerwijzingen aan gebracht wel is uiteraard de speelaard van het instrument verbeterd. Verder is het orgel met imitatie eiken opnieuw geschilderd waardor het een heel andere uitstraling heeft gekregen.

Bron: Nieuwsblad voor Castricum; 8 februari 2012
http://www.dichtbij.nl/noord-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/2263473/orgel-weer-in-gebruik-genomen.aspx