UTRECHT - Van vrijdag 6 t/m zaterdag 14 juli 2012 organiseert het Utrechts Conservatorium de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Deze intensieve zomertraining staat open voor amateur- en (semi-)professionele koordirigenten, als deelnemer of als hospitant. Zie Flyer.

De Kurt Thomas Cursus kent verschillende niveaus, namelijk A t/m D. Iedere groep vormt binnen het betreffende niveau zijn eigen koor. Omdat sommige groepen ook open staan voor buitenlandse deelnemers is de voertaal hier mogelijk (ook) Engels.
 
Elke dag zijn er drie dagdelen lang lessen, workshops en informatie over slagtechniek, repertoire, stemvorming en repetitietechniek. De cursus wordt afgesloten met een feestelijk slotconcert, waaraan alle cursisten als dirigent en/of als zanger meewerken. Gastdocent is Erik van Nevel.


Deelnemen
Je bent koordirigent of hebt ambities in die richting. Misschien heb je veel ervaring als koordirigent, misschien weinig. Misschien heb je gewerkt met een kamerkoor, een cantorij, een popkoor of anderszins.
 
Bijwonen
Je kunt de lessen ook bijwonen als hospitant. Als hospitant zing en kijk je mee. Alleen de actieve deelnemers komen aan bod voor directiebeurten.
 
Toelating
Op basis van de informatie op het aanmeldformulier stelt de cursusleiding de definitieve groepsindeling vast. Voor de groepen A, B en C is er een instructiedag op zaterdag 2 juni.
 
De inschrijving loopt t/m 29 februari. Info en aanmelding via www.hku.nl/ktc

Bron: MCN; 2 februari 2012
http://www.muziekcentrumnederland.nl/hedendaags/nieuws/artikel/artikel/4895/