Op zondag 12 februari organiseert Code-Music in Culemborg dé landelijke zangdag. Deze zangdag staat in het teken van ontmoeting, uitwisseling en het instuderen van nieuw, niet eerder uitgebracht, repertoire. Dit repertoire zal onder meer gebruikt worden als verplicht repertoire voor het komende Jongerenkorenfestival in Rijsbergen in juni 2012. De zangdag vindt plaats in Wijkcentrum De Open Hof in Culemborg aan de Beethovenlaan 2.

Het wijkcentrum De Open Hof bevindt zich op loopafstand van het NS-station Culemborg. Deelname aan deze zangdag kost € 7,- p.p. voor leden van bij Code-Music aangesloten koren en € 10,- p.p. voor leden van niet-aangesloten koren.
De zangdag begint om 13:30 u. De deur is om 13:00 u. open. De dag wordt om ca.17:00 u. afgesloten. Er is parkeergelegenheid rondom het gebouw.
Je koor is lid van Code-Music als de contributie over 2011 bij ons binnen is. Code-Music, een non-profit vrijwilligersorganisatie, gevestigd in Culemborg, speelt sinds haar oprichting in 2004 een verbindende en vernieuwende rol voor liturgische kinder-, tiener-, jongeren- en middenkoren *) die actief zijn in de RK-kerkgemeenschap in Nederland en Vlaanderen.
Op een zangdag komen belangstellenden bij elkaar om onder leiding van ervaren dirigenten, (nieuwe) muziek in één middag in te studeren. Dit gebeurt in blokken van ca. 40 minuten.
Aan het eind van de dag wordt het geheel gezamenlijk meerstemmig doorgezongen.
Een pittige muzikale uitdaging die regelmatig voor ooh’s en aah’s zorgt. De zangdag is gericht op leden, dirigenten en begeleiders van jongeren- en middenkoren uit heel Nederland en Vlaanderen. Je kunt je voor deze zangdag aanmelden via de website van Code-Music www.code-music.n

Tevoren aanmelden is gewenst in verband met het aantal te drukken readers, wacht s.v.p. niet tot de laatste week. Zangdagen worden steeds drukker bezocht en vol=vol.
Zorg er voor dat je inschrijving vóór zondag 4 februari bij ons binnen is.
Op de zangdag kun je ook snuffelen in de vele eerder uitgebrachte zangbundels.
Ook als je niet in een koor zingt en zingend kennis wil maken met het repertoire ben je van harte welkom.
Wij verzoeken je vriendelijk om deze brief ook door te sturen naar andere koren in de parochie of je omgeving, waarvoor onze hartelijke dank.
Voor informatie over het jongerenkorenfestival in Rijsbergen kun je het beste de website van de organisatie raadplegen: http://www.korenfestivalrijsbergen.nl
Voor meer informatie over deze zangdag kun je contact opnemen met: Leo van Rijt - Code-Music Evenementen, E-mail: info@code-music.nl
*) Een Middenkoor is een koor dat het repertoire van jongerenkoren deels omarmt en waarvan de gemiddelde leeftijd van de leden inmiddels boven de 26 jaar is gestegen.

Bron: Code-Music; december 2011