ROTTERDAM - Op zondagmiddag 13 november om 15:00 uur presenteert de Rotterdamse organist Hayo Boerema zijn gloednieuwe dubbel CD, met daarop werken van Jehain Alain. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat deze Franse componist werd geboren. De cd-presentatie vindt plaats in de Grote – of Sint Laurenskerk in het centrum van Rotterdam waar de cd ook is opgenomen.

U bent van harte uitgenodigd om bij de cd-presentatie aanwezig te zijn op zondag 13 november om 15.00 uur in de Grote of Sint-Laurenskerk, Grotekerkplein 27, te Rotterdam. De CD wordt gepresenteerd tijdens het slotconcert van de serie ‘Grand’Orgue’ orgelconcerten. Tijdens dit concert speelt Hayo Boerema onder andere de Trois Danses (Joies-Deuils-Luttes) van Jehan Alain.
Al jaren is Boerema gefascineerd door de originele werken van Alain: ‘De voltooiing van dit project is een lang gekoesterde wens. Niet alleen omdat het orgel van de Laurenskerk er zich zo uitermate goed voor leent, maar ook omdat deze muziek mij zo na aan het hart ligt.’ Met name de creativiteit in klankkleuren maakt het werk van Alain bijzonder, zo vindt Boerema.

Sinds 2005 is Boerema als vaste organist verbonden aan de Laurenskerk. Hij won prijzen tijdens festivals in onder andere Wenen (1998), Parijs (1999), St Albans (2001) en Kotka (2005). Op het Rotterdamse conservatorium Codarts doceert Boerema improvisatie.
De dubbel-cd is op die dag tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar. De prijs is dan € 22,50 in plaats van € 27,50. De CD wordt uitgegeven op het label ‘HAYO’.

 

Bron: Stichting Grote- of Sint Laurenskerk Rotterdam; 7 november 2011