Het nieuwe concertseizoen wordt geopend op zondag 4 september als onderdeel van de manifestatie “HALLO CULTUUR” op zondag 4 september. 23 Culturele instellingen in Eindhoven zetten gratis hun deuren voor u open. Ongetwijfeld heeft u de uitneembare katern van de “UIT”-krant apart gelegd als gids voor een leuk dagje uit. Alle informatie vindt u overigens ook op de website hallocultuur.nl
Muziek in de Cathrien levert haar bijdrage in de vorm van een optreden vanaf 14.00 uur met het Koperkwintet “Brass Colours” m.m.v. Ruud Huijbregts, orgel en Hylke Banning, die onze stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns die dag vervangt. Zij bieden u een gevarieerd programma in wisselende bezettingen; tussendoor zijn er rondleidingen door de kerk en bezoek aan beiaard en orgel.

Zaterdag 10 september is Nationale Orgel- en Monumentendag, vandaar dat deze maand het orgelconcert verplaatst is naar de tweede zaterdag. De bekende Haarlemse organist Bernard Bartelink speelt werken van o.a Liszt, Brahms, De Klerk, en Jan Mul. Voorafgaande aan het concert om 14.00 uur zal Hans Strootman een lezing geven over de Franse organist en componist Alexandre Guilmant met de titel “Alexandre Guilmant, imposante minzaamheid”

Zaterdag 17 septembe
r is voor de fijnproevers van koormuziek. Het 30 leden tellende gemengd koor “Cantica” o.l.v. Johan van Oeveren uit Zoetermeer is op toernee in Nederland. Op 5 verschillende locaties in ons land, waaronder onze Cathrien wordt een a capella concert gegeven met werk van Purcell, Mendelssohn, Bruckner en Manneke. De uitgevoerde koorwerken worden afgewisseld met werken voor orgel door de organist Gijsbert Kok. Een belangrijk aandeel van het concert zal ingeruimd worden voor koor- en orgelwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck.

Graag ook uw aandacht voor de Evensong op zondag 18 september om 17.00 uur met Capella Vesperale o.l.v. Esther Sijp; Gerard Habraken, orgel. Gezongen wordt o.a.: Psalm 89; Magnificat & Nunc Dimittis van Henry Purcell en Love Divine van Bob Chilcott.

Zaterdag 24 September mag u zeker niet missen! Vanaf 14.00 uur presenteert Kees van Houten namelijk zijn nieuwe boek met als hoofdtitel “Die Kunst der Fuge van Bach, een pythagoreïsch raadsel”. De subtitel luidt: Contrapunctus 14, “de onvoltooide fuga”, reconstructie en voltooiing.
Is eindelijk de laatste 14e fuga nu gereconstrueerd en voltooid? Kees van Houten toont aan hoe hij deze puzzel heeft opgelost. Het meesterwerk zal na deze presentatie integraal uitgevoerd worden door Norbert Bartelsman en Ruud Huijbregts, orgel en klavecimbel. Het boek en de CD zijn ter plekke verkrijgbaar.

Namens het bestuur hoop ik dat wij weer velen van u mogen begroeten! Vergeet u niet om anderen op deze concerten te attenderen?

Wicher Vos,
bestuurslid Muziek in de Cathrien