Een voorproefje op het Uitfeest Utrecht - zondag 4 september
Connecting Arts – Het Europese Orgel Festival gaat op 2 oktober van start tijdens Culturele Zondag Voor de Wind in Utrecht. Een week lang worden de Utrechtse kerken omgetoverd tot een bont toneel, waar diverse zintuigen zullen worden geprikkeld. Een voorproefje van dit orgelfestival vindt u op het Utrechtse Uitfeest op 4 september a.s. in de Nicolaïkerk. Daar ziet en hoort u de acrobaten van Art de la Rue in de voorstelling Orgel & Circus, met Reitze Smits – organist en artistiek directeur van Connecting Arts – op het orgel in twee korte voorstellingen (14.00 en 15.30 uur).   

Circustheater Art de la Rue vertoont zijn kunsten als een choreografie op de klanken van orgelmuziek. Acrobatiek, jongleren, het voegt zich als dans naar muziek van diverse componisten van toen en nu. De veelzijdigheid van deze twee disciplines én de kunstenaars maken deze onverwachte combinatie telkens weer tot een succesnummer. De combinatie van vermaak en verdieping zorgt ervoor dat circustheater voor iedereen van waarde is. Een kunstvorm zo divers als de mensen die op straat te vinden zijn. Art de la Rue treedt op in Nederland, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.
 
Opening Connecting Arts op Culturele Zondag Voor de Wind - zondag 2 oktober
De Culturele Zondag Voor de Wind op zondag 2 oktober 2011 is volledig gewijd aan de opening van Connecting Arts – Het Europese Orgel Festival. Maar liefst 7 Utrechtse kerken openen hun deuren voor 12 voorstellingen uit België, Frankrijk, Nederland en Zweden. Het orgel wordt gecombineerd met beeldende kunsten, storytelling, muziektheater, jazz, opera, derwisj-dans en voetbal. Alle voorstellingen tijdens Culturele Zondag Voor de Wind zijn gratis toegankelijk. Voor publiek geldt: wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!
 
Een greep uit het openingsprogramma op 2 oktober: Nemo (muziektheater voor de hele familie, Nicolaïkerk) en Bes en Mol (muzikale kindervoorstelling, Lutherse Kerk), Orgel en Voetbal (EK 1988 met orgelcommentaar, Leeuwenbergh), Jazz-prominenten (Bert van der Brink met 'mystery guest', Pieterskerk), Canto Ostinato met derwisj-dans en orgel (Domkerk) en Opera op Orgel (Rameau op orgel en slagwerk, Nicolaïkerk).
 
Op onze website vindt u het volledige overzicht van 2 oktober en het complete programma van Connecting Arts.

Bron: Persbericht; 26 augustus 2011