EINDHOVEN - Op vier zaterdagen in juli en augustus staat het Muziekgebouw Eindhoven in het teken van de symfonische pracht van het majestueuze Pels en Van Leeuwenorgel. De zomer is het juiste moment om het orgel in de schijnwerpers te zetten, vandaar dat het Muziekgebouw samen met organiste Jolanda Zwoferink een internationale orgelserie samenstelde.

De zomerorgelconcerten gaan zaterdag 23 juli feestelijk van start met de Orgelnacht: een lange, afwisselende avond met orgelmuziek en dans. Jolanda Zwoferink opent de avond waarin tot middernacht tal van organisten te horen zijn. Hoogtepunt wordt een orgelrecital van de befaamde Engelse organiste Jane Watts. Ook enkele jonge organisten presenteren zich met korte optredens. En met een combinatie van orgelspel van Anton Doornheim en dans van Pauline Weijs en Svetlin Tsvetoslavov Velchev krijgt deze warme orgelavond een meesterlijke apotheose.

Ook de vier volgende zaterdagen staan in het teken van de internationale orgeltop. Ben van Oosten, organist van de Grote Kerk in Den Haag, komt (30 juli: Bach, Dupré, Guilmant). Peter van de Velde, organisttitularis in Antwerpen, speelt Bach (6 aug: Bach, Franck, Peeters). De fameuze Duitse organiste Almut Rößler voert werk van haar leermeester Olivier Messiaen uit (13 aug: Bach, de Grigny, Franck en Messiaen).
En Loïc Mallié, de huidige organist van de Sainte Trinité, brengt met Henco de Berg de kunst van het improviseren onder de aandacht (20 aug: orgel & piano improvisaties).

Meer informatie over alle orgelconcerten via MuziekgebouwEindhoven.nl.

Welkom in het Muziekgebouw Eindhoven!

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met het Ticketbureau:  Tickets@MuziekgebouwEindhoven.nl

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven - Heuvel Galerie 140 - Eindhoven www.MuziekgebouwEindhoven.nlTicketbureau : 040.244 20 20 - Tickets@MuziekgebouwEindhoven