HAARLEM (RKnieuws.net) - Het kathedrale Koor van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft vanwege het 65 jarig bestaan van het Muziekinstituut een succesvolle jubileumreis naar Berlijn gemaakt. Net terug uit deze bijzondere stad kunnen de ruim 85 deelnemers terugzien op een vlekkeloos verlopen tournee met tal van muzikale hoogtepunten.

Zo heeft het koor meegewerkt aan het War Requiem van Benjamin Britten en gaven zij een eigen concert in de Hedwigskathedraal. De Pontificale hoogmis op Eerste Pinksterdag in dezelfde Kathedraal werd samen met het koor van deze kerk en een orkest verzorgd en o.a klonk daar de Messe Solennelle van Vierne. De reis werd muzikaal afgesloten met de mis op Tweede Pinksterdag met o.a. werken van Strategier.

Naast muzikale hoogtepunten hebben de koorleden ook veel cultuur opgedaan en waren velen onder de indruk van de historie van de stad Berlijn. In de lessen op school was daar voorafgaand aan de reis al veel aandacht besteed. Al met al heeft het koor de stad Haarlem en het bisdom Haarlem-Amsterdam goed op de kaart gezet. Afgelopen dinsdag zijn de koorleden teruggekeerd om nog even te kunnen genieten van een paar vrije dagen. Zo ook het team dat vooral achter de schermen hard gewerkt heeft om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Voor het najaar staan nog een paar hoogtepunten op het programma. Zo zal het koor nog meewerken aan twee televisiemissen, komt de jubileum CD uit, is op zondag 2 oktober de grote jubileummis in de Kathedraal van Haarlem en zal op 13 november de Nicolas Cantate van Britten worden uitgevoerd in de Philharmonie in Haarlem. Daar wordt ook het jubileumjaar afgesloten met een kerstconcert in samenwerking met Holland Symphonia.

Bron: KerkNieuws; 18 juni 2011
http://www.rknieuws.net/nieuws/nws.php?id=66836