Muziek telt! presenteert een conferentie 22 juni 2011 over hoe muziek het brein verrijkt.
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan: muziek(educatie) maakt slim, sociaal, verbetert het concentratievermogen en de leerprestaties.

Symposium
Met inspirerende bijdragen van Prof. Dr. Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie), Prof. Dr Henkjan Honing (hoogleraar muziekcognitie) en Prof. Dr. Dick Swaab (arts, neurobioloog) organiseert Muziek telt! op woensdag 22 juni een symposium met als thema Muziek en het Brein. Het symposium is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in onderwijs, wetenschap, politiek, gezondheidszorg en muziek.

Positieve effecten
Wat zijn die positieve effecten van muziek op het brein? Wanneer vinden ze plaats? En hoe ver zijn wetenschappers in hun onderzoek hiernaar? Deze vragen en meer zullen worden beantwoord door de keynote speakers. Aansluitend wordt in een forumgesprek de vertaling gemaakt naar de praktijk. Hierbij zullen diverse gasten, waaronder Aaltje van Zweden (medeoprichter Stichting Papageno) en Tomter Bogt (hoogleraar populaire muziek en jeugdcultuur) aanschuiven. De presentatie van de middag is in handen van Paul Witteman.

Aanmelden
Deelname aan het symposium kost € 40,- (€ 25,- voor onderwijspersoneel en studenten). Aanmelden kan tot 31 mei via deze link>

Datum: woensdag 22 juni
Aanvang: 13.00 uur, einde 17.00 uur.
Locatie: Pakhuis De Zwijger, PietHeinkade 179 Amsterdam.

Muziek telt!
Muziek telt! wil als platform en via een uitgebreid communicatietraject draagvlak creëren bij politiek en onderwijs voor meer muziekles in het onderwijs. Muziek telt! wil dat alle kinderen in aanraking komen met muziek, op school of daarbuiten. Van jongs af aan en in allerlei vormen. Op de website van Muziek telt! is naast informatie over de projecten ook ruimte voor discussie, het plaatsen van filmpjes, nieuws en sociale netwerken. Ga naar de website>

 

Bron: KunstFactor; mei 2011
http://www.kunstfactor.nl/engine?app=kunstfactor&service=classmanager:6783&cmd=open&id=4199