HOOFDDORP - Onder auspiciën van de Andriessen/De Klerk Stichting wordt op zondag 29 mei een concert gegeven waarbij de wereldpremière plaatsvindt van het declamatorium 'De lof van mijn man' uit 1956 van Albert de Klerk.
Dit werk is geschreven voor spreekstemmen en orgel. De tekst is van Michel van der Plas. Het betreft een lofzang van Maria op haar man Jozef. Tekst en muziek zijn onlangs aangetroffen in de nalatenschap van Albert de Klerk.

De rol van Maria zal worden vertolkt door de actrice Maaike Poorthuis. Zij wordt hierbij ondersteund door Toneelgroep Maskerade uit Hoofddorp die de bijrollen verzorgen. Gemma Coebergh speelt de orgelpartij.

De Andriessen/De Klerk Stichting heeft uitgeverij Boeijenga bereid gevonden dit werk uit te geven en op 29 mei zal de gedrukte versie van het werk te koop worden aangeboden.

Tevens zal tijdens het concert op 29 mei de Symfonie voor orgel van Maurice van Elven (1950) worden gespeeld door Gonny van der Maten (Nederlandse première). Deze vierdelige symfonie, gecomponeerd in 1980, is opgedragen aan Albert de Klerk en gebaseerd op thema's van diens 'Missa ad modum tubae'. De Missa ad modum tubae zal afwisselend met de vier delen van de Symfonie voor orgel worden uitgevoerd door een adhoc-koor uit Wageningen onder leiding van Ger Vos.

Locatie: Sint Josephkerk, Jansstraat 43, Haarlem, aanvangstijd 15 uur, toegang: vrij, deurcollecte na afloop.

Bron: Hoofddorpse Courant; 12 mei 2011
http://www.hoofddorpsecourant.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Maskerade-assisteert-bij-wereldpremiere.708688.news