Voor wie op zoek is naar repertoire voor het kinder- of jeugdkoor of wie op de hoogte wil blijven van activiteiten voor kinderkoren en de allerlaatste nieuwtjes op het gebied van de koormuziek, is een nieuwe website in de lucht: www.kinderkorenlimburg.nl.

De site is een initiatief van de VNK-Limburg en de Werkgroep Kind-Koor-Kerk van de NSGV Roermond. Op de site is een overzicht van activiteiten voor kinderkoren en/of hun dirigenten te vinden, een overzicht van de kinderkoren in Limburg met hun contactgegevens, informatie voor dirigenten, informatie voor besturen van kinderkoren, een overzicht van kinderkoorrepertoire, een pagina met muzieklinks, links naar relevante korenorganisaties en cultuureducatieve sites en een forum waarop u allerlei vragen kunt posten.

Ook kunnen op de site activiteiten van kinderkoren onder de aandacht van een groter publiek worden gebracht. Dat kan door het sturen van een korte beschrijving van de activiteit met alle praktische informatie en eventueel een foto als bijlage naar info@kinderkorenlimburg.nl. Hierheen kan ook andere nuttige informatie of documentatie ten behoeve van de website gezonden worden.

Bron: Bisdom Roermond - Nieuws van de NSGV; mei 2011