HILVERSUM (ANP)- De uitzending van het muziekspektakel The Passion vanuit Gouda heeft gisterenavond 979.000 tv-kijkers getrokken. De live-uitzending van de EO en RKK op Nederland 3 staat op de vijfde plaats in de ranglijst van de meest bekeken programma's van donderdag. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Passiespel
The Passion vertelt het verhaal over de lijdensweg van Jezus. Op de Markt in Gouda kwamen tussen de 15.000 en 20.000 belangstellenden bijeen voor het eigentijdse passiespel.

Zangers en acteurs
Zanger Syb van der Ploeg vertolkte de rol van Jezus, zangeres Do speelde Maria en acteur Frank Lammers nam de rol van Judas op zich. Ook zanger Thomas Berge (Petrus) en actrice Hanna Verboom deden mee. Jakhalspresentator Erik Dijkstra nam de rol van verteller op zich.

Samenwerking

De omroepen RKK en de EO, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda werkten samen voor deze productie. Volgens een woordvoerder van de RKK gaan de omroepen op korte termijn met elkaar in gesprek om te praten over een mogelijke tweede editie voor Pasen volgend jaar.

Intentie
"Het kost een enorme krachtinspanning, maar de intentie om het volgend jaar opnieuw te organiseren is er wel", aldus de woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen of het evenement in 2012 opnieuw in Gouda plaatsvindt.

Onder de indruk
De omroepen krijgen volgens de woordvoerder veel positieve reacties van kijkers, onder wie ook niet-gelovigen die onder de indruk waren van het eigentijdse schouwspel op televisie.

Herhaling

De uitzending wordt zaterdag om 21.55 uur herhaald op Nederland 3.


Bron: KatholiekNederland; 22 april 2011
http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2011/detail_objectID727012_FJaar2011.html