ROERMOND - De werkgroep Kind-Koor-Kerk onder leiding van Joke Halmans organiseert op zaterdag 24 september in de Roermondse bisdomgebouwen een studiedag voor dirigenten van kinderkoren die regelmatig in de kerk zingen.
Veel kinderkoordirigenten vinden het moeilijk om voor hun koor geschikt repertoire te vinden. In het kader van het project Da Capo is door pastoor Ed Smeets een liederenbundel samengesteld met liederen die gebruikt kunnen worden bij liturgische vieringen waaraan een kinderkoor deelneemt. De omvangrijke bundel vormt een uitstekend hulpmiddel voor de kinderkoordirigent bij de keuze van liederen. Op de studiedag worden veel liederen uit deze bundel samen gezongen en iedere deelnemer ontvangt een exemplaar. Ook wordt aandacht geschonken aan andere nieuwe liederenbundels voor kinderkoren.

Op deze studiedag vindt ook een kennismaking plaats met de liederen van de Kisikids. De Kisikids, God’s singing children, brengen de boodschap van God op een frisse en aansprekende manier voor kinderen.

Bron: Nieuws van de NSGV; april 2011
http://www.bisdom-roermond.nl/kerkelijke_info/detail.php?ID=3151