AMERSFOORT (RKnieuws.net) - Amersfoortse musicaltraditie - In april beleeft Amersfoort de landelijke primeur van de musical ‘Maria, de kracht van de liefde’. Het is de achtste musical op rij van het succesvolle duo Gerard van Amstel (muziek) en Gerard van Midden (tekst). Samen met de musicalgroep Amersfoort-Noord brengen zij de verhalen van de moeder van Jezus op bijzondere wijze tot leven.

Amersfoort-Noord en Hoogland hebben een naam hoog te houden als het gaat om kerkelijke musicals. Sinds 1992 doen veel mensen uit verschillende kerken (protestant en katholiek) met groot enthousiasme mee aan de musicals van Gerard van Amstel en Gerard van Midden. Ook de reacties van het publiek op zulke gemeentemusicals zijn altijd zeer lovend.

Het jaar 2011 is door Amersfoort uitgeroepen tot ‘Mariajaar’ met diverse activiteiten. Ook is ’Maria’ het jaarthema van kerken uit Hoogland/Amersfoort-Noord.

Een musical over de moeder van Jezus roept vragen op. Speelt Jezus zelf ook een rol? Is zo’n musical vooral geschikt voor katholieke gelovigen? Krijgt het Bijbelverhaal niet te weinig aandacht omdat de Maria-traditie overheerst? Het publiek krijgt de antwoorden niet op een presenteerblaadje. De musical zet aan tot nadenken over vertrouwde beelden en opvattingen. Het verhaal gaat over de inwoners van een dorp. Daar strijkt op een dag een reizend theater neer. Zij nodigen de dorpelingen uit om met hun verhalen te komen. Door die verhalen ontdekt het publiek waar het ten diepste om gaat in het leven: de kracht van de liefde.

De uitvoeringen vinden plaats in Kerkelijk Centrum Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, 3828 EG Amersfoort. Inmiddels zijn al 7 voorstellingen uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor zaterdag 16 april 14.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.musicalmariainamersfoort.nl.

Bron: RKnieuws; Aartsbisdom Utrecht; 8 april 2011
http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=65713