In het kader van het Samenspeelweekend Hedendaagse Muziek voor Amateurs dat plaatsvindt op 5 en 6 november in Maastricht, schrijft CoMAMaastricht een compositiewedstrijd uit. Hiermee daagt de organisatie componisten uit voor amateurs te schrijven en daarmee hun werkveld te vergroten en meer hedendaags werk voor amateurs te creëren.
VIA 2018, de organisatie die bezig is het bidboek samen te stellen waarmee Maastricht en de Euregio zich kandidaat stellen als Culturele Hoofdstad 2018, ondersteunt het initiatief voor het weekend en de compositiewedstrijd van harte. Zij willen de prijswinnende compositie inbedden in het culturele programma dat in 2014 tot de uitverkiezing Maastricht Culturele Hoofdstad moet leiden.

Dit heeft CoMAMaastricht er toe gebracht aan de wedstrijd een thema te verbinden. Kort samengevat wordt gevraagd in de compositie 'de culturele eigenheid van de Euregio' te verklanken onder het motto 'Let's celebrate our future'. Alle componisten (dus ook amateurs met enige compositie-ervaring) die een uitdaging zien in het componeren voor amateurs en zich geïnspireerd voelen door het thema, mogen deelnemen.

Uit de ingezonden werken zullen door een professionele jury, onder voorzitterschap van Leo Samama, drie stukken gekozen worden die op zondag 6 november uitgevoerd worden door drie amateurensembles. De winnaars ontvangen een geldbedrag (respectievelijk 2500, 750 of 250 euro), dat zij kunnen besteden aan verdere studie.

Bron: KunstFactor; 8 februari 2011
http://www.kunstfactor.nl/engine?app=kunstfactor&service=classmanager:6783&cmd=open&id=2639