DEN BOSCH - Na de kamermuziek van Maurice Pirenne in 2009, de passiemuziek en een concert met werken voor gemengd koor en een ruime blazersbezetting in 2010, organiseert de Stichting Maurice Pirenne nu een concert met enkele van zijn profane werken. Medewerking aan het concert wordt verleend door Vocaal ensemble 'Pur Sang' onder leiding van Bernhard Touwen en organist Rob Nederlof. Op het programma staan van Pirenne onder andere Willebrorduslied (zijn eerste koorcompositie in 1946 op 17-jarige leeftijd geschreven), Gildebroeders, Vijf epigrammen, als 'n kip zonder kop (op een tekst van Lea Smulders), Tsagh eens een cnape, Trinklied en Pensées pour positif. Verder klinken werken van Hendrik Andriessen en Herman Strategier.

Het doet ons genoegen u uit te kunnen nodigen voor dit concert dat op twee locaties wordt gegeven:
zaterdag 19 februari 20.00 uur St. Servatiuskerk, Schijndel
zondag 20 februari 15.30 uur Lambertuskerk, Vught

Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Wel is er een collecte. Een drietal werken van Maurice Pirenne zal dat weekend in druk verschijnen.

Op 12 februari, 20.15 uur, Sint-Janskerk te Maastricht voert het Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claesen 3 grote werken uit van Maurice Pirenne: Loflied op de Wijsheid, Aandachtig Drieluik en Cantico del sole.

Wij hopen u op een van de concerten te mogen begroeten.
Met vriendelijke groet,
Paul Leenders, Voorzitter Stichting Maurice Pirenne
Secretariaat: Scheidingstraat 37 S211 JR 's-Hertogenbosch NB

Den Bosch, 23 januari 2011