Op zondag 27 februari 2011 organiseert Code-X Music een regionale zangdag voor jongeren- en middenkoren in Rijssenhout. De regionale zangdag staat in het teken ontmoeting, uitwisseling en het instuderen van ‘beproefde liederen’, die het in de liturgie goed doen.
Op de dag wordt gebruik gemaakt van een reader met 6 van de beste Code-X Music koorliederen. De liederen zijn op het thema ‘Naar een nieuwe tijd’ geselecteerd. De dag vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout, gemeente Haarlemmermeer in Noord-Holland.
Adres Ontmoetingskerk: Werf 2, 1435 KP Rijsenhout

Deelname aan deze zangdag kost € 7,- voor leden van bij Code-Music aangesloten koren en € 10,- voor niet-leden.
De zangdag begint om 13.30u. De kerk is om 13.00u open voor publiek.

Code-X Music, een non-profit organisatie, speelt sinds haar oprichting in 2004 een verbindende en vernieuwende rol voor liturgische kinder-, tiener-, jongeren- en middenkoren die voornamelijk actief zijn in de RK-kerk.
Op een zangdag komen belangstellenden bij elkaar om gezamenlijk, onder leiding van ervaren dirigenten de nieuwe muziek in één middag in te studeren. Dit gebeurt in blokken van 40 minuten waarin iedere dirigent steeds een deel van het repertoire instudeert met één stemgroep (sopranen, alten of heren). Aan het eind van de dag wordt het geheel gezamenlijk meerstemmig doorgezongen. Een pittige muzikale uitdaging!

De zangdag van 27 februari wordt georganiseerd door de Code-X Music ambassadeur van de regio Noord Holland en is vooral gericht op leden, dirigenten en begeleiders van jongeren- en middenkoren uit de Randstad, maar ook deelnemers uit andere regio’s zijn van harte welkom. Zij kunnen zich voor de zangdag aanmelden via de website van Code-X Music (www.code-music.nl). Hier is tevens meer informatie over het evenement te vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Demelza van der Lans (project manager Code-X Music)
E-mail: info@code-music.nl
Tel. 0345 - 51 87 31 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
Website: http://www.code-music.nl