De remonstrantse liedbundel LICHT is in één week tijd uitverkocht en toe aan een tweede druk. De bundel met honderd bekende liederen met nieuwe teksten is populair onder een groot publiek en krijgt veel positieve recensies.
Voor een kerkgenootschap is het een bijzondere liedbundel: de religieuze verwijzingen in de tekst zijn vervangen door woorden die suggestiever en multi-interpreteerbaar zijn zodat ook niet-kerkelijk en rand-kerkelijken met de liedjes uit de voeten kunnen.
Tom Mikkers, algemeen-secretaris van de Remonstrantse Broederschap, is initiatiefnemer van het project. "De kerk heeft liederen voor de belangrijkste gebeurtenissen in iemands leven, zoals begrafenis, huwelijk en geboorte, maar mensen die niet meer in de kerk komen, hebben vaak moeite met de teksten". In de liederen uit LICHT moeten zowel kerkelijken als niet-kerkelijken zich kunnen vinden.

LICHT bestaat uit een liedbundel met honderd liederen met daarnaast een cd waarop Karin Bloemen vijftien liederen zingt. Paul de Leeuw noemde de cd "de beste cd van Karin Bloemen tot nu toe".

Bron: Kerknieuws; 6 december 2010
http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=19433