Het Bestuur van de KCZB Commissie Jong nodigt dirigenten van Kinderkoren van harte uit om inspiratie op te doen op een speciaal voor hen georganiseerde dag.

Deze studiedag wordt gehouden op: zaterdag 19 maart 2011 van 10.00 - 16.30 uur in de Opstandingskerk, Het Kant 1, 3995 DZ Houten. De kerk is 3 minuten lopen van het station Houten en dus zeer makkelijk bereikbaar.
Ook dirigenten van kerkelijke organisaties zijn van harte uitgenodigd, zoals het Centrum voor de Kerkzang en de NSGV (Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging). Het wordt dus een grote landelijke studiedag voor alle dirigenten van kinderkoren en -cantorijen, die zich bezig houden met christelijk en/of kerkelijk repertoire.

Waarom mag u deze dag niet missen?
Diverse professionele en zeer ervaren kinderkoordirigenten zullen zowel met de kinderen als met de dirigenten aan het werk gaan:
  ♦ Mariette Effing, schoolmusicus en koordirigent.
Dirigent van diverse koren, waaronder het Stadsjongenskoor Oldenzaal; redactielid van Zing Magazine; bestuurslid van het Nederlands Koor Festival en voorzitter van het Platform Kinderkoorzang.)
  ♦ Catrien Posthumus Meyjes, schoolmusicus, kerkmusicus en koordirigent.
Voormalig cantrix van de Kindercantorij uit de Domkerk te Utrecht, cantrix in de Grote Kerk te Dordrecht; cursusleidster van cursussen voor kinderkoordirigenten
  ♦Thea Endedijk, schoolmusicus, kerkmusicus, koordirigent, beleidsmedewerker KCZB voor kinder- en jeugdkoren.
Dirigent van verschillende koren, waaronder het Luthers kinderkoor Arnhem.

Hoe ziet de dag eruit?
KLIK HIER voor het programma voor deze dag (kleine wijzigingen voorbehouden).

Wat komt er allemaal aan de orde?
1. Repertoirekennis en -uitbreiding staat centraal.
2. U maakt een repetitie mee met kinderen, geleid door een van de bovenstaande docenten.
3. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen in het werken met kinderen.
4. U kunt inschrijven op workshops met de volgende thema’s: repetitietechniek; muzikaal en betekenisvol leiding geven; naar eenvoudige meerstemmigheid.
5. Het beleidsplan kinderkoren van de KCZB “Een stem voor kinderen”, dat u op de website vindt, wordt door Thea Endedijk met u als doelgroep besproken. Hier kunt u opmerkingen en vragen kwijt en prioriteiten aangeven.
6. Er is ruimte voor het bekijken van bundels en materiaal van de aanwezige dirigenten.
7. U gaat naar huis met de op deze dag ingestudeerde muziek voor drie niveaus kinder- en jeugdkoor. Dit repertoire zit bij de prijs inbegrepen.
8. U gaat naar huis met een lijst van suggesties voor repertoire voor gebruik zowel binnen als buiten de kerk.

Aanmelding
U kunt zich voor deze dag aanmelden door HIER te klikken


U zult begrijpen dat een dergelijke dag niet zonder kosten kan worden georganiseerd. We berekenen voor u een all-in prijs waarbij het ingestudeerde repertoire is inbegrepen. Uiteraard wordt een flink deel van de kosten voor deze dag door de KCZB vergoed. De prijs komt hiermee op: € 35,-- per persoon. Bij opgave vóór 1 februari 2011 ontvangt u een korting van € 5,-- en betaalt u € 30,--.
Bij uw inschrijving via de website van de KCZB machtigt u de KCZB te Voorschoten éénmalig om het verschuldigde bedrag van uw rekening af te schrijven.
 
Voor vragen kunt u zich bij voorkeur wenden tot  info@kczb.nl
of Mw. Adri Zandbergen, bestuurssecretariaat KCZB, telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur op telefoonnummer: 071-5605553.

Graag ontmoeten wij u op 19 maart 2011 en zien uw opgave snel tegemoet!

Met vriendelijke groet,
KCZB Commissie Jong

Herman Schimmel, voorzitter
Thea Endedijk, beleidsmedewerker kinderkoren


 
http://www.kczb.info/Organisatie/AfdelingenCommissies/CommissieJong.aspx