EINDHOVEN - N.a.v. een aantal kleine wijzigingen in de komende programma’s van november, het volgende:
Zoals u wellicht weet is er a.s zaterdagmiddag 13 november een, zoals gebruikelijk, een gratis concert in de Cathrien in het kader van het Otto Ketting festival.
Op het programma staat o.a. de uitvoering van Bach’s Cantate BWV 9 “Es ist das Heil uns kommen her’.
In de programma-aankondiging van het Brabants Orkest staat abusievelijk vermeld de Cantate “Mit Fried und Freud fahr ich dahin’, BWV  125.

Zaterdagmiddag 27 november speelt Maxine Thévenot (New Mexico, USA) op het orgel van de Cathrien. Zij komt speciaal vanuit de USA naar Eindhoven om dit recital te geven. Het is uniek dat zij uitsluitend in Eindhoven optreedt.
Op het programma staan composities van Canadese en Amerikaanse componisten en een werk van Louis Vierne, getiteld “Stèle pour un enfant défunt (uit: Triptyque).
Na het spelen van dit werk werd Vierne geveld door een hartaanval, waarbij zijn voet op de E-toets van het pedaal bleef hangen. Zijn goede vriend Duruflé was er getuige van. Een beladen werk mogen we wel zeggen.
Een compositie van C.M.Widor, zoals vermeld in de maandagenda, is komen te vervallen.
Hans Strootman, onze ‘huishistoricus’, heeft dientengevolge zijn oorspronkelijke lezing over Widor aangepast en vertelt ons nu over het leven van Louis Vierne. Deze inleiding getiteld: “Vierne, voorbeeld voor velen” begint om 14.00 uur in de zijzaal van de kerk.

Tenslotte maak ik u erop attent dat op 10 april 2011 in het Muziekgebouw Eindhoven het jaarlijkse Meezingconcert zal plaatsvinden. Deze keer staat de Messiah van Händel op het programma. Een mooie gelegenheid voor iedereen, die van koormuziek houdt, om mee te doen! Een hele dag oefenen en ’s avonds uitvoeren voor publiek. Het Muziekgebouw biedt de faciliteiten zoals orkest, solisten en de perfecte omstandigheden.

Aanmelden kan nog tot eind van dit jaar. Een brochure met nadere informatie is op aanvraag bij het Muziekgebouw verkrijgbaar. Deze is ook te downloaden op de site van het Muziekgebouw (www.Muziekgebouweindhoven.nl)

Met vriendelijke groet,  Wicher Vos, bestuurslid