BREDA - Op zondag 7 november vallen de bladeren in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda. Jelena Bazova (orgel, piano) en Monique Heidema (cello) brengen dan een programma onder de titel ‘Herfst in kleur en klank’ met werken van Bach, Fauré, Pärt, Manneke, Duruflé en Martinu. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang bedraagt € 10,-.

Monique Heidema en Jelena Bazova zijn beiden als docent verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Allebei treden ze regelmatig op als solist – Jelena Bazova is daarnaast vaste organiste van de Sacramentskerk. Op 4 mei jongstleden verzorgden ze samen het concert ter gelegenheid van de Dodenherdenking in de Grote Kerk in Breda.

Het concert op 7 november is het eerste in een serie van drie. Op 27 februari is Geert Bierling te gast in de Sacramentskerk en op 3 april is er een feestelijk concert ter gelegenheid van de ingebruikname van een nieuw orgel in de kerk. De Sacramentskerk beschikt al over een orgel van topkwaliteit van de firma Flentrop. In april van het volgend jaar wordt een tweede orgel van dezelfde gerenommeerde orgelbouwer in gebruik genomen.

De Sacramentskerk in Breda is in gebruik voor de rooms-katholieke eredienst en als concertpodium. Sinds 1958 beschikt de kerk over een orgel, gebouwd door de firma Flentrop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Brouwers 076-560 12 56 of 06-24 69 75 63. jan@janbrouwers.eu


Persbericht: Orgelconcerten Sacramentskerk Breda