RIJSWIJK - Het is alweer vijf jaar geleden dat Gerard Legierse dirigent organist van de Bonifatiuskerk, samen met enkele parochianen van de Katholieke  Bonifatiuskerk besloten om concerten te organiseren,  onder het motto 'Muziek in de Bonifatius'. Op 21 november a.s., aanvang 15.00 uur, wordt dat jubileum gevierd met het Caecilia-concert van het gemengde koor Gloria Deo en de Schola.  
Afgelopen jaren hebben heel wat mensen deze historische kerk aan de van Vredenburchweg 67 in Oud-Rijswijk bezocht, om te luisteren naar musici en koren van verschillende kaliber. Om het jubileum kracht bij te zetten, staan er nu werken op het programma met zo ongeveer de hele muzikale kerkgeschiedenis.
Beide orgels zullen worden bespeeld door Gerard Legierse.
Een Gregoriaans Magnificat, maar ook een Magnificat van Hendrik Andriessen en van de Amsterdamse componist Jan Nieland. Het koor zal ook het bekende . Panis Angelicus van de Italiaanse barok componist Claudia Casciolini en de Missa Brevis KV65 van Mozart en delen uit de Messe Solennelle van Vierne zingen. De sopraan Petra Weijers zingt het Panis Angelicus van Ceasar Franck.

De toegang is gratis, zodat iedereen van dit culturele evenement kan genieten.
Er wordt na afloop wel een deurcollecte gehouden.

Persbericht 21 oktober 2010