REGENSBURG (RKnieuws.net) - Mgr. Gerhard Ludwig Müller, bisschop van Regensburg, wil terug liturgische muziek in de huwelijksvieringen. Popmuziek, romantische muziek en klassieke muziek horen tijdens deze vieringen niet thuis, aldus de bisschop. Zelfs ontroerende liedjes als die van Elton John of Andrea Bocelli zijn niet geschikt voor de liturgie, stelt bisschop Müller in een artikel in het tijdschrift ‘Gottesdienst’.
‘Een huwelijksviering moet rekening houden met de algemene regels van de liturgie en van de kerkmuziek’, staat te lezen op de internetsite van het bisdom Regensburg. Bij twijfel over liederen moeten de priesters de Vaticaanse instructie ‘Musicam Sacram’ (1967) raadplegen, aldus het bisdom.

Zelfs de klassieke stukken zoals ‘De huwelijksmars’ van Felix Mendelssohn of ‘De mars der verliefden’ van Richard Wagner vinden geen genade in de ogen van de prelaat, die zich verzet tegen alle mogelijke amusementsmuziek in de kerk. ‘Deze muziek past tijdens de burgerlijke huwelijksplechtigheid maar niet tijdens de kerkelijke viering’, stelt de bisschop van Regensburg.

Bron: RKnieuws; 19 oktober 2010
http://www.rorate.com/nieuws/nws.php?id=63192