BERGEIJK - Zondag 19 september jl. heeft de heer Ad van Sleuwen (1-10-1950) uit handen van burgemeester H.G.M. van de Vondervoort een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer van Sleuwen (woonachtig in Bergeijk op de Weebosch, docent aan het conservatorium in Tilburg), is al sinds 1970 muzikaal begeleider en organist van de Beekse Cantorij (koor) in Hilvarenbeek. Samen met de dirigent geeft hij leiding aan dit succesvolle koor. In 1976 richtte hij mede de Midden-Brabantse orgelkring op, waar hij ook bestuurslid werd. Op deze manier zorgde de heer van Sleuwen ervoor dat zijn liefde voor orgelmuziek (nog) verder werd verspreid. Hij was ook een periode bestuurslid van de Brabantse Orgelfederatie en de Koninklijke Nederlandse Organisten Vereniging (KNOV).

In 1978 besloot hij hierover een boek te schrijven: ‘Tot roem van de makers’, over de kunst van het bouwen van orgels.

Sinds 1992 is hij bestuurslid van de door hem mede opgerichte Stichting De Beekse Toren in Hilvarenbeek. De stichting beheert de toren aan het Vrijthof en zorgt voor openstelling aan het publiek. De toren heeft een carillon waarop regelmatig concerten gegeven worden, in het bijzonder in de zomermaanden.

Bron: Gemeente Bergeijk; september 2010
http://www.bergeijk.nl/index.php?&stukid=20979