UTRECHT (RKnieuws.net) - Maria, de kracht van de liefde. Dat is de titel van de nieuwe musical die parochies en kerkelijke gemeenten zelf kunnen gaan instuderen en uitvoeren.

Maria is de achtste grote musical van tekstschrijver Gerard van Midden en componist Gerard van Amstel. Eerder schreven zij: Johannes, Saul, Ester, Jakob, Jozef, Mozes en Paulus. Steeds meer kerken vinden een musical de ideale vorm voor gemeenteopbouw, omdat een musical alle talenten van mensen optimaal benut, gesprekken over geloof en zingeving op een enthousiaste manier stimuleert en een musical basis kan zijn voor een jaarthema.

Een reizend theatergezelschap speelt op verzoek van dorpelingen improviserend theater. Het levensverhaal van Maria komt tot leven in spel en zang. Overdag praten de acteurs met de dorpelingen om zich een beeld te vormen van hun levensverhalen; ’s avonds verwerken ze die ervaringen in hun spel met linken naar het verhaal over Maria.
Door deze vervlechting gaan de dorpelingen vragen stellen. Aan zichzelf en aan elkaar. Over zin en onzin, verdriet en hoop, geloof en liefde, loslaten en vasthouden, dood en leven, over geheimen en vastgeroeste patronen. En soms is het net of de dorpelingen zelf met Maria meelopen. Waardoor haar vragen ook hun vragen worden. En haar antwoorden ook hun antwoorden. Zo krijgt Maria de plek die ze ook inneemt voor veel mensen: een moeder zonder voorwaarden vooraf. Bij wie je altijd terecht kunt.

Maria, de kracht van de liefde kan door parochies en kerkelijke gemeenten zelf ingestudeerd worden. Dat is ook de kracht van deze formule. Zo zijn parochie-/gemeenteleden een seizoen lang bezig met zang, dans, toneel, decor schilderen, kleding maken, projecties, licht en geluid. En al die andere aspecten die het mogelijk maken dat iedereen kan meedoen. Zo ontmoeten mensen elkaar elke week in een ontspannen sfeer en ontdekken ze nieuwe kanten. Niet alleen van anderen, maar ook van zichzelf. En - hoewel geen doel - zo ontstaan er ook spontane gesprekken over zingeving. De uitvoeringen aan het eind van een geweldig seizoen zijn een onvergetelijke beloning.

Praktische informatie
Kerken die belangstelling hebben voor deze nieuwste musical van Gerard van Midden (1957) en Gerard van Amstel (1957) kunnen terecht op: www.musicalmaria.nl.
De musical Maria kent 16 nieuwe songs (voor 4-stemmig koor) en wordt als compleet pakket geleverd (script, koorpartituur, zes cd’s {inclusief vier oefencd’s voor sopraan, alt, tenor en bas}, pianobegeleiding en klavieruittreksel.

De musical wordt in april 2011 als landelijke première uitgevoerd in Amersfoort. Op zaterdag 22 januari 2011 is er een landelijke ‘Open-musical-Maria-dag’, ook in Amersfoort.

Bron: RKnieuws
http://www.rknieuws.net/nieuws/nws.php?id=62446