ROERMOND - Dinsdag 13 juli start op het monumentale orgel van de Roermondse Caroluskapel - de huiskapel van de bisdomgebouwen aan de Swalmerstraat - een bijzondere en indrukwekkende orgelconcertreeks. De Orgelkring Roermond heeft een indrukwekkend programma weten samen te stellen. Ondanks de bescheiden middelen zullen organisten van wereldfaam het bijzondere en onlangs gerestaureerde orgel bespelen. Te beginnen met huisorganist Jean Pierre Steijvers die samen met Capella Brabant het 'Dritter Teil der Kalvierübung' van Bach ten gehore brengt.
Tot en met 5 september wordt elke twee weken een concert gehouden. Zo bespeelt op dinsdag 27 juli Gustav Leonhardt - organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam - de 'koningin der instrumenten' met werken van Aguilera de Heredia, Correa de Arauxo, Bruna, Van den Kerckhoven, Böhm, Couperin, Muffat, Martin y Coll en Pachelbel. Op 10 augustus is het de beurt aan de 24-jarige Russische organiste Daria Burlak. Zij speelt werken van De Grigny, Bruhns, Bach, Couperin en Tunder. Op 24 augustus bespeelt organist en conservatoriumdocent in Perugia, Luca Scandali (45) het orgel met werken van Muffat, Scarlatti, Bach, Daquin en Mozart.

Een duoconcert door de huisorganist van de Caroluskapel, Jean Pierre Steijvers en de Japanse organiste Hiroko Inoue met transcripties van orkestwerken van Bach en een Japanse compositie van Yatsuhashi vormt op zondag 5 september het sluitstuk.

Vrijwel alle concerten beginnen om 20.00 uur; alleen op 5 september begint het concert om 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.orgelkringroermond.nl

Bron: Bisdom Roermond; 12 juli 2010
http://www.bisdom-roermond.nl/nieuws/detail.php?ID=1100