UTRECHT - Voor de tweede keer organiseren wij in ons documentatiecentrum Nederlandstalige kerkmuziek een Open huis - Repertoiredag op vrijdag 17 september 2010 van 14.00 tot 20.00 uur.

  • U bent op elk moment van deze middag en avond welkom om allerlei (Nederlandstalige) bundels, partituren en andere uitgaven op het gebied van liturgie en kerkmuziek van alle gezindten in te zien en om samen met een pianist (nieuwe) gezangen door te zingen.
  • Prof. dr. Martin Hoondert, dirigent en liturgist, geeft een toelichting over de uitgave 'Pinksterlied' (Studio Elim en middenkoor Katharsis), en over anderegezangen voor jeugd- en middenkoor.
  • Jan de Jong, componist en uitgever, laat recente uitgaven van Intrada zien.
  • Dennis Vallenduuk, organist en componist, geeft voorbeelden van orgelbegeleidingen en speelt met u nieuwe gezangen door.
  • Bertie van Sevenbergen, dirigent en muziekpedagoog, geeft repertoire-tips voor het zingen met kinderen.
  • Medewerkers van DoNeK geven informatie over twee-, drie- en vierstemmige vaste gezangen (missen), Latijn en Nederlandstalig.
  • U kunt recente cd's beluisteren, met inzage van de partituren, o.a.: Dat een nieuwe wereld komen zal (Leerhuis & Liturgie Amsterdam), Dat zij U kennen (NSGV Aartsbisdom), In uw vrede (André Gouzes, Huissen), Passage (Nieuw Liedfonds), Psalmen voor Nu 1-6 (Boekencentrum), Ruimte waar het licht kan komen (Henny Vrienten), Smeltwater (Dominicus Amsterdam).
  • Er zijn herdrukken verkrijgbaar van de cd's U zoekt mijn hart 1,2 en 3. Wij stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeldt (indien mogelijk vóór 10 september 2010), het liefst via ons e-mailadres: info@nsgv.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een formulier waarop u kunt aangeven naar welke muziek uw voorkeur uitgaat. Ook sturen we u dan een routebeschrijving vanaf het Centraal Station in Utrecht. Er zijn geen kosten verbonden aan uw komst. U bent van harte welkom, koffie en thee staan klaar!

Namens de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging,
Annelies Combecher, documentalist
Marion Koster, bureausecretaris
Harrie Muskens. medewerker documentatiecentrum

Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging
organisatie voor r.k. kerkmuziek
Landelijk secretariaat
Kromme Nieuwegracht 66
3512 HL Utrecht
Telefoon: (030) 233 10 10
info@nsgv.nl
www.nsgv.nl