GAP (RKnieuws.net) - De Franse priesters Jean-Michel Bardet en Charles Troesch én seminarist Dinh Nguyen Nguyen staan met hun cd ‘Spiritus Dei’ voor de derde week op rij op één in de Franse top vijftig. In Frankrijk alleen al zijn al meer dan 200.000 exemplaren van de cd verkocht. Dit meldt deFranse krant La Croix.Het trio heeft op initiatief van mgr. Jean- Michel di Falco Léandri, bisschop van Gap (Zuid- Oost Frankrijk) een cd opgenomen ten voordele van een pastoraal en caritatief project. Zij maakten deel uit van vijf kandidaten die geselecteerd werden door hun bisschop.

Bisschop Léandri hoopt dat zijn priesters het succes van de Ierse groep The Priests, waarvan nagenoeg 1,5 miljoen platen werden verkocht in Europa, wordt geëvenaard. Les Prêtres brengen liederen uit het traditionele christelijke repertoire maar ook profane liederen, onder meer van Brel. De cd kwam op 29 maart uit. Les Prêtres geven geregeld concerten.

De opbrengst van de cd gaat naar de bouw van een nieuwe ontvangstruimte voor de bedevaarders in het Mariaal heiligdom van Laus en naar de inrichting van een school voor 1.700 leerlingen in Madagaskar.

De priesters staan hun auteursrechten volledig af. ‘Wij zullen niet in een Ferrari rondrijden’, zei één van hen. De opnames namen een week in beslag. Voor de realisatie van de videoclip waren vier dagen nodig.

Bron: http://www.rknieuws.net/nieuws/nws.php?id=61437