GOES – “Zingen is topsport. De repetities zijn trainingen, het optreden is de wedstrijd.” De vele talentenjachten op de televisie voor jong en oud tonen aan dat zingen van alle tijden is. Ook voor het zingen op de Zeeuwse Koorschool is al 55 jaar veel belangstelling. Evert Wagter, directeur van de Zeeuwse Koorschool zegt hierover: “Het geven van leiding aan dit koor is voor mij het mooiste wat er is."

Om te laten zien hoe leuk het is om deel uit te maken van dit koor nodigt hij ouders met hun kinderen uit om op 5 juni een kijkje te nemen aan de Singelstraat 7. Tegelijkertijd zijn er audities jongens kunnen aan de vleugel de zangstem laten horen. Naar mooie, maar vooral nieuwe stemmen is de school op zoek. “Er is altijd veel verloop in de groep omdat jongens die de baard in de keel krijgen, stoppen. Op dit moment zoeken wij jongens in de leeftijd tussen de 5 en 10 jaar. Maar ook jongens uit groep 7 en 8 zijn altijd welkom”, aldus Wagter. “Wij zijn geen officiële kinderopvang, maar de school is op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 14.00 uur open. De koorkinderen kunnen dan direct na school bij ons terecht.” Met de hulp van diverse vrijwilligers en de gulle gaven van enkele sponsoren is de school erin geslaagd om de verblijfsruimten van de kinderen opnieuw in te richten.
Er zijn computers om spelletjes mee te spelen maar ook voor het maken van huiswerk. Daarnaast worden de jongens gestimuleerd om buiten de repetities om met elkaar te spelen, het liefst in de buitenlucht in de tuin achter de koorschool. Maar er zijn om het jaar reizen naar het buitenland, regelmatig dagjes weg, activiteiten in de zomervakantie en een kampweek.
Dat de school ook talenten creëert, bewijst Stefan de Kroon, bassist van de Zeeuwse band Racoon. Hij bracht zijn jeugd tot zijn 16e jaar bijna dagelijks door op de Koorschool. De Kroon: “Ik ben ze nog steeds dankbaar. De geleerde zangtechnieken gebruik ik nog steeds. Naast zingen heb ik piano leren spelen en heb ik mijn liefde voor muziek ontdekt.”

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/juni/01/school_zoekt_mooie_stemmen