ZAANDAM - Op zaterdag 3 september 2016 zal in de Sint-Jozefkerk te Zaandam een studieochtend voor dirigenten plaatsvinden. Net als vorig jaar, geeft de KSSG ook aan het begin van het komende nieuwe koorseizoen aan dirigenten van kerkkoren de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met divers repertoire voor verschillende gelegenheden.
De nadruk tijdens deze studie-ochtend zal liggen op repertoire dat is uitgegeven bij muziekuitgeverij Intrada te Heerenveen. In het fonds van deze uitgeverij bevinden zich diverse Nederlandse en Latijnse missen en motetten van onder meer de componist Frank van Nimwegen die een bredere bekendheid verdienen. Ook zal tijdens deze studie-ochtend onbekend kerstrepertoire aan bod komen.

Alle deelnemers ontvangen een reader, waaruit we in een hoog tempo veel muziek zullen doorzingen. Uiteraard kunnen de koordirigenten ook koorleden (die goed van blad kunnen zingen) en instrumentale begeleiders meenemen. De dag wordt geleid door Mark Heerink en Bert Stolwijk.
Programma:
09.30 uur Ontvangst met koffie/thee
10.00 uur Eerste zangsessie
11.05 uur Koffie-theepauze
11.30 uur Tweede zangsessie
12.30 uur Einde
Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid om partituren in te kijken.
Locatie: Sint-Jozefkerk, Veldbloemenweg 2-4, 1508 WV Zaandam.
De kerk ligt op loopafstand van het station Zaandam Kogerveld en rondom de kerk is voldoende parkeergelegenheid.
Aanmelding: Aanmelden kan tot 15 augustus a.s. per e-mail: info@kssg.nl
Als bijdrage in de onkosten vragen we van de deelnemers € 15,00. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en de reader. We vragen om dit bedrag tegelijk met de aanmelding over te maken op bankrekeningnummer: NL41 INGB 0006 7299 18 t.n.v. Kerkelijke Stichting St. Gregorius onder vermelding van ‘Repertoiredag Zaandam’.
De aanmelding is pas definitief als de deelnemersbijdrage door ons is ontvangen.