Er zijn momenteel geen evenementen

DELFT - Op zondagmiddag 3 april a.s. om 15:00 uur zal het eerste orgelconcert uit de concertserie 2016 in de Maria van Jessekerk te Delft worden uitgevoerd. Dit concert zal worden uitgevoerd door Petra Veenswijk, zij is de vaste organist van de kerk.
De serie telt in totaal 9 concerten met top organisten uit binnen- en buitenland. Centraal daarbij staat het historische Maarschalkerweerd- orgel (1893) van de kerk. De concerten zijn zoals gebruikelijk op zondagmiddag en beginnen om 15:00 uur. Na afloop is de organist te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is zoals gebruikelijk vrij, wel is er een collecte.

Petra heeft voor dit orgelconcert een bijzonder, geheel Frans programma samengesteld met romantische en 20ste -eeuwse composities. Het concert wordt geopend met een bewerking van Guilmant van een thema uit de Messiah van Händel, “Lift up your heads”. Van de bekende componist Charles M. Widor zal daarna de gehele eerste orgelsymfonie klinken. Hierbij worden alle facetten van het Maarschalkerweerd- orgel gedemonstreerd; U hoort het orgel als een symfonieorkest klinken.
Vervolgens klinkt van Liszt de compositie “St. Franciscus van Assisi preekt voor de vogels”. Men hoort hierbij een klankvoorstelling van allerlei vogelgeluiden die op het orgel met de fluitregisters tot klinken worden gebracht. Franciscus van Assisi was voor Liszt een grote inspiratiebron getuige de 2 composities die hij maakte (Légendes).
Het programma sluit af met 2 composities uit de 20ste eeuw van Langlais en Escaich, waarbij vooral het spectaculaire slotstuk “Evocation II” een blijvende herinnering zal achterlaten. Meer informatie over orgel en orgelconcerten leest u op de website: www.veenswijkorgel.nl

 

Maria van Jessekerk
Burgwal 20, te Delft
Zondagmiddag 3 april 2015
Aanvang 15:00 uur (tot ca. 16:00 uur)
Orgelconcert door Petra Veenswijk, Delft- NL
Toegang vrij, wel collecte
Meer informatie op www.veenswijkorgel.nl