Van 21 augustus t/m 26 november 2021 worden in Den Haag alle orgelsymfonieën van Louis Vierne uitgevoerd. Vorig jaar was het 150 jaar geleden dat Louis Vierne (1870-1937) werd geboren. Een Haagse uitvoering van het complete symfonische werk van Vierne stond vorig jaar al gepland, maar vanwege de coronamaatregelen kon dit niet doorgaan. De organisatie, het Haags Orgel Kontakt, besloot om het een jaar op te schuiven.
In totaal staan er zeven concerten gepland, waarin de zes symfonieën en nog andere werken (o.a. voor orgel en koperblazers) worden uitgevoerd. Dit gebeurt op diverse locaties in Den Haag. De eerste concerten vinden plaats op zaterdag 21 augustus (16.00u) in de St. Agneskerk door Bert den Hertog (o.a. Symphonie 4) en zaterdag 4 september (20.15u) in de Grote Kerk door Ben van Oosten (o.a. Symphonie 3). Volgende concerten staan gepland op 25 september (Elandstraatkerk), 2 oktober (St. Jacobuskerk), 9 oktober (Lutherse Kerk) en 23 oktober (Waalse Kerk). Op vrijdagavond 26 november staat een bijzonder slotconcert gepland met Vierne’s 6e orgelsymfonie en de Messe Solennelle voor koor en orgel. Alle medewerkenden aan dit Vierne-project nemen een deel van deze avond voor hun rekening: Ben van Oosten, Jos Laus, Jos van der Kooy, Sander van den Houten, Bert den Hertog en Geerten van de Wetering.

Meer info over de programma’s, uitvoerenden, locaties en (eventueel) reserveren vooraf is te vinden op www.haagsorgelkontakt.nl

Louis Vierne en 1915