Op zaterdag 30 september 2017 wordt een studiedag voor organisten gehouden in de RK Martinuskerk van Doesburg (Juliana van Stolberglaan 3). De dag zal in het teken staan van het begeleiden van gregoriaanse gezangen. Veel organisten komen regelmatig in aanraking hiermee en hebben soms net te weinig bagage om goed zelfstandig vooruit te kunnen, zowel met het ‘ontcijferen’ van het gregoriaanse notenschrift, als wel het kiezen van de begeleidende akkoorden.
Deze studiedag wil daarom een handreiking zijn om organisten wat verder op weg te helpen in het zo zelfstandig mogelijk begeleiden. Uitgangspunt hierbij is o.a. het maken van een (handig) voorspel en uiteraard het vinden en kiezen van passende harmonieën.

De dag wordt geleid door musicus Marcus de Haard. Tevens worden de deelnemers voorzien van handige tips en deskundige adviezen. De dag begint om 10.00 uur (ontvangst vanaf 9.30u.) en sluit om 15u. De kosten bedragen € 27,50. Koffie/thee is voor eigen rekening (€ 1,50). Men dient zelf een lunchpakketje mee te brengen.

Informatie en aanmelding: NSGV Utrecht, 030 – 698 25 79, post@nsgv-aartsbisdom.nl